Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gerinc húrjai. Ne haragudj, Ági!
  2015-04-19 10:29:40, vasárnap
 
 

A gerinc húrjai. Ne haragudj, Ági!


Banánból született elnököcskék, narancsba borult hadüzenet, véres kard és kézilabda.


Mivel Cserpes kolléga a maga fárasztó módján a homlokomhoz szorította a füstölgő kérdést, miszerint: "Sikerült-e a Magyar Köztársaságból Banánt nevelni, azaz beszélhetünk-e Magyar Banánról, és lesz-e Gépbanán (Mechanikus Banán)?", kénytelen vagyok meglepni egy válasszal a tisztelt szófaragó-társat és a véletlenül erre bóklászó olvasókat.

Botanikailag banáncserjét ültettünk 25 évvel ezelőtt. Mostanra narancsot terem, ami egyrészről savanyú, másrészről büdös, ellenben rothad. Ettől függetlenül a kertész igyekszik lenyomni a torkunkon a penetrát, mi meg nyeldesünk nagyokat. A kérdés csak az, akarjuk-e megszokni a pocsék kosztot, vagy eljön az a pillanat, amikor köpünk végre egy egészségeset.

Már nincs olyan része az életünknek, amit ne a politikából élők akarnának irányítani. Agresszív módon nyomulnak, terjednek, szaporodnak. Hogy a legfrissebb agybajomat hozzam példának: a Magyar Kézilabda Szövetség megválasztotta elnöknek Kocsi Mátét. Farkas Ági annyi támogatást sem kapott, amivel jelöltként indulhatott volna. Egy interjúban azt nyilatkozta Ági, hogy sokan megfogták a vállát a mögötte ülők közül és a fülébe súgták: "Ne haragudj, Ági!" Hát, ha ő nem haragszik is, majd én megteszem helyette! Iszonyú dühös vagyok!

Mi történt ebben az országban? Mindenki gyáva, megalkuvó, gerinctelen lett? Mindenki félti a ...mit is? Jön egy Kocsis Máté, aki 1999-ben MIÉP tag volt, majd átnyergelt a Fideszhez, önkormányzati képviselő, ezt követően Józsefváros polgármestere és a hajléktalanok közterületről történő elüldözésének nagymestere a tegnapi naptól a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is. Mert lehet, mert tehetni, mert a lehulló morzsákra éhes pitiáner-lelkű döntéshozók megszavazták. Ahogy megszavazták a rezsicsökkentő fenomént is a Birkózószövetség elnökének.

Ez megy kicsiben-nagyban, úton-útfélen. Senkiházi törtetők, semmihez nem értő pofátlanok, alkalmatlan, de agresszív módon nyomuló hadsereg tarolja le az országot. A legfelsőbb szintektől a legalsóbbakig. Most olvasom, hogy trendfordulóra figyeltek fel a munkaerő piacon. A munkáltatók elkezdték keresni a 40-50 év körüli szakembereket. Azokat, akiket sikerült kiszorítani, mert friss, fiatal, menő, nyelvtudásról papírt lobogtató ifjakkal töltötték fel a helyeket. Most pedig csodálkoznak nagyokat, hogy hiába a nyelvvizsga bizonyítvány, az ifjú titán a magyar nyelvet sem igazán ismeri, nemhogy az idegent. Hiába a nyolc darab sörhab-lehúzó és szemfelszedő diploma, Titanillának lövése nincs semmiről. Legfőképpen arról, amit konkrétan csinálnia kellene. A munkáltatók lassan felfedezik, hogy a szakértelem, gyakorlat, tapasztalat és az adott területre való alkalmasság nem valami úri huncutság. Ezek nélkül bedől a tudomány, nem működik a cég.

Szó sincs arról, hogy minden fiatal alkalmatlan lenne a feladatára! Nagyon sok tehetséges, rátermett van köztük, ahogy sok kevéssé tehetséges és alkalmatlan van az idősebb korosztály tagjai között. De amikor választani kell a jelentkezők közül, célszerű a valóban alkalmas embert választani, kortól függetlenül.

Mostanára feje tetején állt minden ebben az országban. Az ország első embere a személyes hobbijára költheti a közpénzeket, aki a húsosfazék körül kapott helyet, az bátran lophat a közösből, a minisztériumok csurig vannak rokonokkal, haverokkal, de lassan csak a portás ért a feladatához. Dilettáns, szervilis törtetők ülnek olyan helyeken, ahol semmi keresnivalójuk nem lenne. Ostobácska írócskák ontják magukból a "műveket", hasonlóan hátrányos helyzetű szerkesztőségi alkalmazottak ütik rá a pecsétet a kéziratokra, pénzéhes kiadók nyomják a képünkbe az irományt. Közben már a könyv címében is három helyesírási hiba van. Fél- és egész analfabéták írnak, lektorálnak, szerkesztenek, minimális hozzáértés nélkül, de hihetetlen önérzetesen. Beszédhibás izgulóbajnokok makognak a televízióban, celebek domborítanak a filmekben, börtöntöltelékek írnak sikerkönyveket, helyesírásból egyesalá-kvalitású önjelöltek csinálnak újságot, műveletlen féltahók irodalokritikusnak állnak.

Munkahelyet soha nem látott politikai vigécek irányítják az országot és élnek vissza minden létező módon a szavazók felhatalmazásával. Mára már minden kell nekik. A bankok, a kultúra, művészet, oktatás. Izomból szereznek meg mindent, amire ők, vagy a koronás főfőnök szemet vet. Viszik a földeket, az iskolákat. Úgy szórják ki a gyerekeket a Wallenbergből, mint a szemetet. Ameddig itt az iskola épületére, addig a Ságvári esetében az iskola nevére fájdult meg a vérszemük. Veszik, viszik, osztják maguk között. Mert tehetik. Mert nincs, aki gátat szabjon a harácsnak. Nincs, aki az orrára üssön a mohó pofátlannak, a semmihez sem értő törtetőnek.

Csak Kocsis Máték vannak és a hátsó sorból előre nyúló arctalan kéz, a név nélküli suttogás a fülbe: "Ági, ne haragudj!"

Hogy ebből lesz-e Gépbanán, az már rajtunk múlik. Ahogy rajtunk múlt az is, ami eddig történt. Akinek van, kezdje el megkeresni az agyát, a gerincét. Hát mi van itt, hogy nem merünk felállni és beleordítani a kis élősködők arcába: Takarodj kifelé az életemből, az iskolámból, a családomból, a gyerekem életéből, a munkahelyemről, a földjeinkről, a bányinkból, bankjainkból, színházainkból, a templomainkból, múzeumainkból, a sportból, az országom házából!

Ameddig csak egy arctalan sóhajra futja, addig ez van.

Rothadt narancs a banánfán.

A fentiekhez semmi módon nem kapcsolódva (legfeljebb az alkalmatlanságról jutott eszembe valahogy) kérdem L.Alex kollégát: Tudsz valamit az általam igen kedvelt, de mostanában méltatlanul feledésbe borult Budai Gyula feljelentő- és dinnyebiztosról?


http://orditok.blog.hu/2015/04/18/a_gerinc_hurjai_ne_haragudj_agi

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: birkózószövetség, börtöntöltelékek, dinnyebiztosról, munkahelyemről, izgulóbajnokok, köztársaságból, trendfordulóra, sikerkönyveket, rezsicsökkentő, templomainkból, színházainkból, megválasztotta, keresnivalójuk, minisztériumok, szerkesztőségi, nyelvtudásról, legalsóbbakig, szerkesztenek, szakembereket, alkalmazottak, helyesírásból, közterületről, hajléktalanok, polgármestere, önkormányzati, elüldözésének, múzeumainkból, wallenbergből, bankjainkból, botanikailag, bizonyítvány, egészségeset, csodálkoznak, titanillának, földjeinkről, beszélhetünk, gerinc húrjai, maga fárasztó, homlokomhoz szorította, füstölgő kérdést, tisztelt szófaragó-társat, véletlenül erre, kertész igyekszik, kérdés csak, pocsék kosztot, politikából élők, legfrissebb agybajomat, mögötte ülők, fülébe súgták, hajléktalanok közterületről, tegnapi naptól, lehulló morzsákra, Mivel Cserpes, Magyar Köztársaságból Banánt, Magyar Banánról, Mechanikus Banán, Magyar Kézilabda Szövetség, Kocsi Mátét, Farkas Ági, Kocsis Máté, Csak Kocsis Máték, Budai Gyula,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Esti kép  Gárdonyi Géza - Április végén  Volt egy...  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Bella István: Zsoltár  A keserű igazság  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Idézetek a barátságról  Április 22. a Föld napja,  Beney Zsuzsa - Tavasz  Ébredj  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Környezetvédelem  Maradék idő  Különös!  Környezetvédelem  Az udvariasság alapja: önismer...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Környezetvédelem  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Beney Zsuzsa - Álom  képre írva  Szent György napi hiedelmek, s...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Maradék idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Ébredj  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Alakot vált... 
Bejegyzés Címkék
gerinc húrjai, maga fárasztó, homlokomhoz szorította, füstölgő kérdést, tisztelt szófaragó-társat, véletlenül erre, kertész igyekszik, kérdés csak, pocsék kosztot, politikából élők, legfrissebb agybajomat, mögötte ülők, fülébe súgták, hajléktalanok közterületről, tegnapi naptól, lehulló morzsákra, rezsicsökkentő fenomént, legfelsőbb szintektől, munkaerő piacon, munkáltatók elkezdték, nyelvvizsga bizonyítvány, ifjú titán, magyar nyelvet, nyolc darab, munkáltatók lassan, adott területre, idősebb korosztály, jelentkezők közül, valóban alkalmas, ország első, személyes hobbijára, húsosfazék körül, bátran lophat, minisztériumok csurig, könyv címében, szavazók felhatalmazásával, koronás főfőnök, iskola épületére, iskola nevére, orrára üssön, mohó pofátlannak, hátsó sorból, gyerekem életéből, országom házából, arctalan sóhajra, fentiekhez semmi, alkalmatlanságról jutott, általam igen, birkózószövetség, börtöntöltelékek, dinnyebiztosról, munkahelyemről, izgulóbajnokok, köztársaságból, trendfordulóra, sikerkönyveket, rezsicsökkentő, templomainkból, színházainkból, megválasztotta, keresnivalójuk, minisztériumok, szerkesztőségi, nyelvtudásról, legalsóbbakig, szerkesztenek, szakembereket, alkalmazottak, helyesírásból, közterületről, hajléktalanok, polgármestere, önkormányzati, elüldözésének, múzeumainkból, wallenbergből, bankjainkból, botanikailag, bizonyítvány, egészségeset, csodálkoznak, titanillának, földjeinkről, beszélhetünk, szemfelszedő, megszavazták, beleordítani, banáncserjét, televízióban, domborítanak, szaporodnak, alkalmasság, alkalmatlan, tapasztalat, szakértelem, munkáltatók, legfőképpen, nyilatkozta, döntéshozók, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.